Telefon
WhatsApp
HP Victus 16-D1047NT

HoYoverse, uzun süredir beklenen oyunları "Honkai: Star Rail"ı çıkardı. Gelin "Honkai: Star Rail"ın, HoYovers'ün önceki oyunları "Genshin Impact" ve "Honkai Impact" ile benzerliklerine göz atalım. Ama her şeye başlamadan önce, HoYoverse nedir?

HoYoverse nedir?

HoYoverse Recruitment

miHoYo Co., Ltd. (Çince: 米哈游; pinyinMǐhāyóu) Çinli bir oyun geliştirici ve dağıtımcı şirketidir.
miHoYo aynı zamanda 2020'de çıkmış olan, açık dünya, aksiyon-rol yapma oyunu Genshin Impact'in yapımcısıdır. Genshin Impact aynı zamanda en fazla mobile oyun alış-veriş trafiğini oluşturan oyundur ve birkaç sene boyunca kullanıcılar tarafından yılın oyunu ödülüne layık görülmüştür. Ayrıca önceki oyunları Honkai Impact'te belli bir kitleye ulaşmıştır. miHoYo aynı zamanda batıya yönelik olmak için adında bir değişikliğe gitmiş ve "HoYoverse" yapmıştır.

Genshin Impact nedir?

Genshin Impact Memes on Twitter:

Genshin Impact (Çince: 原神; pinyinYuánshén), miHoYo tarafından geliştirilen 2020 yapımı bir aksiyon-rol yapma video oyunudur. Oyun, 28 Eylül 2020 tarihinde tarihinde AndroidiOSMicrosoft Windows ile PlayStation 4 ve daha sonra 28 Nisan 2021 tarihinde PlayStation 5 için piyasaya sürüldü.

Genshin Impact, her biri farklı bir unsura bağlı ve farklı bir tanrı tarafından yönetilen yedi ayrı ulusa ev sahipliği yapan Teyvat'ın fantastik dünyasında geçmektedir. Hikâye, Teyvat'tan ayrılmadan önce ikiz kardeşiyle sayısız dünyayı dolaşan Gezgin'i takip etmektedir. Gezgin, yoldaşı Paimon ile kayıp kardeşini aramak için seyahat ederken, bu sırada Teyvat'ın yedi tanrısı ile teker teker irtibata geçip kardeşi hakkında bilgi almayı amaçlar.

Oyun, anime tarzı bir açık dünya ortamına ve aksiyona dayalı bir savaş sistemine sahiptir. Oyun ücretsizdir ve gacha oyun mekaniği aracılığıyla para kazanılmaktadır. Benzer bir adlandırma şemasıyla Honkai Impact 3rd (2016) oyunundan sonra geliştirilmiş olsa da, Genshin Impact bir devam oyunu değildir.

Oyunun geliştirilmesinde, 2017'nin başından 2020'deki çıkışına kadar uzun bir süreç oldu. Oyunu desteklemek için miHoYo, bağlantılı medya için daha fazla planla birlikte bir eşlik eden manga yayınladı. Oyun genel olarak olumlu eleştiriler aldı, eleştirmenler savaşı ve açık dünyayı övdü, diğerleri ise oyunun sığ oyun sonu içeriklerini ve para kazanma modelini/oyun içi satın-alımları eleştirdi. Ticari bir başarı elde eden oyun, piyasaya çıktığı ilk yılda 2 milyar doların üzerinde hasılat elde etti.

Honkai: Star Rail'ın serideki yeri ve önceki oyunlarla benzerlikleri nedir?

Honkai serisinin 4. oyunu olarak görülen "Honkai: Star Rail", 23 Nisan Pazar günü indirmeye açık hale geldi ve 26 Nisan Çarşamba sabah saat 06:00'da Avrupa sunucularını oyunculara açtı. "Honkai: Star Rail" bir aksiyon-rol yapma oyunudur. Seri oynanış olarak sıra tabanlı bir J-RPG oynanışı sunmakta, daha iyi anlaşılması için en iyi örnek "Final Fantasy Serisi" olacaktır. Aynı zamanda "HSR" (Honkai: Star Rail) tıpkı yapımcı şirketin diğer oyunları gibi "gacha" sistemine sahiptir.
Gacha: Oyun içindeki para biriminizle, şansa bağlı olarak, özel veya sıradan karakterler ve materyaller edinebileceğiniz bir ödül sistemidir. Oyun-içi para birimini gerçek para ile alarak istediğiniz karakteri elde etmek için daha fazla deneme şansı kazandığınız bir sistemdir ve gelir kapısı bir hayli yüksektir. Eğer ki şans ayarlamasında aşırıya kaçılırsa, oyunun P2W (Pay to Win/Kazanmak için Öde) formatına dönmesi çok olasıdır.
Gelin şimdi "Honkai Impact", "Genshin Impact" ve "Honkai: Star Rail" oyunlarındaki benzer eşya ve materyal görsellerine bakalım.

1

2

3

4

5

6 (1)

"Honkai: Star Rail" içinde özgün yetenekler, zengin hikaye ve özgün karakterler barındırıyor. Oyun sürekli güncelleme almaya devam edecek ve her güncellemede etkinlikler, yeni karakterler ve hikayeye yeni eklemeler yapılacak.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Worldef

Reklam

FLORYA

Anket

Ofisgo1111
Ofisgo2222

E-Bülten Aboneliği