Telefon
WhatsApp
Yazılımcı çift dolandırıldı: 51 bin dolar kaybettiler!
HP Victus 16-D1047NT

Yazılımcı çift dolandırıldı: 51 bin dolar kaybettiler!

Hindistanlı bir yazılım mühendisi çift, WhatsApp dolandırıcılığına maruz kaldı. Çift, 51 bin dolar kaybetti.

İnternet dünyası, sunduğu tüm avantajlarla birlikte bazı risk faktörlerini de barındırabiliyor. Kötü niyetli internet kullanıcıları, çeşitli yöntemlerle sanal dolandırıcılık yapabiliyorlar. Kısa bir süre önce aldıkları bir WhatsApp mesajı üzerinden dolandırılan yazılım mühendisi çift, 51 bin dolar kaybetti. İşte WhatsApp dolandırıcılığı detayları

Yazılım mühendisi çifti dolandırdılar

WhatsApp üzerinden sahte bir iş ilanı gönderilen çift, söz konusu mesajı dikkate aldı. Mesajda yer alan part – time iş ile ek gelir elde etmek isterken 51 bin dolarlarını kaybettiler. Kendilerine ilettikleri mesajda YouTube videolarını beğenerek ek gelir elde edebileceklerini söyleyen dolandırıcı çetesi, maaşlarını alabilmeleri için ödedikleri güvence bedelini alıp ortalıktan kayboldular.

Yazılım

Yazılımcı çift başta durumu anlayamasa da çete üyelerinden geri dönüt alamadıklarında durumun farkına varıp polise başvurdular. Olayı incelemeye alan polis ekipleri benzer birçok ihbarın kaydedildiğini açıkladı. Yazılım mühendisi çiftin kaybettikleri paralarını kurtarıp kurtaramadıkları henüz bilinmiyor. Ancak benzer vakalarda paraların geri alınamadığı da bilinen bir gerçek.

İnternet kullanıcıları, benzer problemlerle karşı karşıya kalmamak adına dikkatli olmalılar. Yabancı adreslerden gelen elektronik postaların içeriğinden emin olmadan linklere tıklamamalı, bilmedikleri numaralardan aldıkları mesajların doğruluğunu araştırmalılar. Ayrıca bilgisayar ve telefonlarında lisanslı yazılım kullanımına dikkat etmeli, yalnızca resmi kaynaklardan dosya indirmelidirler.

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Worldef

Reklam

FLORYA

Anket

Ofisgo1111
Ofisgo2222

E-Bülten Aboneliği