Telefon
WhatsApp
Resmen oldu! Microsoft, OpenAI’ın yönetim kurulunda
HP Victus 16-D1047NT

Yapay zekâ sohbet robotu ChatGPT ile adından sıkça söz ettiren OpenAI, son zamanlarda idari sorunlar yaşıyor. Bu sorunların ardından şirketin yönetim kurulunda Microsoft’un da yer alacağına dair iddialar çıktı. Ancak durumlar pek de düşünüldüğü gibi değil. İşte detaylar!

Microsoft, OpenAI yönetim kurulunda yer alıyor!

OpenAI, son zamanlar idari olarak birçok sorun yaşadı. Hatırlamayanlar için açıklamak gerekirse OpenAI CEO’su Sam Altman, görevinden alındı ve yerine Twitch’in eski CEO’su Emmett Shear geldi. Altman’ın görevden ayrılmasıyla birlikte şirket çalışanları tepki gösterdi. Bu sırada da Altman’ın Microsoft’a geçtiği haberleri çıktı.

 

 

 

Sonrasında ise OpenAI çalışanları Sam Altman’ın göreve geri dönmemesi durumunda topluca istifa edeceklerini ve Microsoft’a geçeceklerini duyurdu. Tüm bu olayların üzerine OpenAI, Sam Altman’ı göreve geri getirdi.

Bu olayların ardından OpenAI yönetim kurulunda Microsoft’tan da bir temsilcinin yer alacağına dair haberler çıktı. Bunun beraberinde ise OpenAI’ın bu duruma sıcak bakmadığına dair söylentiler yer aldı. Ancak OpenAI’ın ve Sam Altman’ın X’te yaptığı paylaşımlar sonucunda Microsoft’un yönetim kuruluna katıldığı ortaya çıktı.

Haberlere göre Quora’nın kurucusu olan Adam D’Angelo, OpenAI’ın yeni yönetim kurulunda yer alacak. Altman açıklamasında, “Quora, OpenAI’ın büyük bir müşterisi ve kurulumuzda müşteri temsilcisi olmasını faydalı bulduk.” sözlerini kullandı. Ayrıca resmi duyuruda OpenAI’ın yeni başkanı Taylor, şirketin “yönetim yapısını güçlendireceğini ve organizasyonun istikrarı adına son olayların gözden geçirilmesini denetleyecek bağımsız bir kurul komitesi oluşturacağını” belirtti.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Worldef

Reklam

FLORYA

Anket

Ofisgo1111
Ofisgo2222

E-Bülten Aboneliği