Telefon
WhatsApp
Nissan’dan ilginç karar! Sürücüler ne yapacak?
HP Victus 16-D1047NT

Nissan, son günlerde büyük bir suçlama ile gündem oldu. Telefon uygulamasının İngiltere’deki eski elektrikli Leaf modellerinde kullanıma kapanacağını bildiren Nissan, bu kararın kendilerinden kaynaklanmadığını ısrarla belirtmesine rağmen, sürücülerinin hışmına uğramaktan kurtulamadı. Bazı Leaf sürücüleri, firmanın konuyla ilgili daha önceden haber vermemesinden yakınıyor.

Nissan Leaf sahipleri çaresiz kalabilir

2016 yılından önce üretilen araçlarda uygulamaya konulacağı söylenen gelişmenin, İngiltere’deki 2G hatlarının kapatılacak olmasından kaynaklandığı öne sürülüyor. Eski Leaf modellerinin teknolojik altyapısını oluşturan 2G ağı artık kullanılamayacağı için, bu araçların uygulama bağlantısı da sonlanmış olacak. İşte tüm detaylar…

nissan-leaf-1
Nissan Leaf sahipleri bu gelişme karşısında ne yapmalı?

İngiltere’de yaklaşık 3 bin adet Leaf sahibinin bu karardan etkilenmesi beklenirken, bu durumun ülkede Nissan’a duyulan güveni ciddi anlamda azaltabileceğini söyleyenler mevcut. Kararın 1 Nisan itibariyle yürürlüğe gireceğini bildiren şirket, klima kontrolü gibi fonksiyonların ise direkt olarak arabaya yerleşik yapıldığı için çalışmaya devam edeceği müjdesini verdi.

2013 model bir Leaf sahibi olan Max Siegieda, aracı satın alma sebebi olan birçok önemli özellikten mahrum kalacağını söylerken, bu kararın olması gerekenden çok daha erken verildiğini belirtti.

2014 model bir Leaf sahibi David Morris ise uygulama desteğinin en az 10 yıl devam etmesi gerektiğini belirterek, bu beklenmedik gelişmeden dolayı oldukça hoşnutsuz olduğunu söyledi. Uzmanlar böyle vakaların gelecekte daha da artacağının ve eski model otomobillerin yeni teknolojilere ayak uydurmakta oldukça zorlanacağının altını çiziyor.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Worldef

Reklam

FLORYA

Anket

Ofisgo1111
Ofisgo2222

E-Bülten Aboneliği