Telefon
WhatsApp
Google ve Meta, Android için birleşecek mi?
HP Victus 16-D1047NT

Meta, son yıllarda artırılmış gerçeklik dünyasına yaptığı yatırımlar ile öne çıkıyor. Donanımdan yazılıma kadar birçok çözümü şirket içerisinde üretiyor. Ancak son olarak Google ile masaya oturdu. Raporlar, Google ve Meta’nın Android XR için görüştüğünü gösterdi.

Google, Meta ile Android XR toplantısı düzenledi

Son raporlara göre Google, 2023 yılının sonlarında yapılan bir toplantıda Quest sanal gerçeklik gözlüklerine Android XR işletim sistemi ile donatmak istedi. Bu kapsamda Meta ile görüşen yazılım devi, şirkete ortaklık önerdi.

Meta’nın Android XR’ın geliştirilmesine katkıda bulunacağı ve Quest gözlüklerini açık kaynaklı VR sistemine taşıyacaktı. Bu sayede Quest, YouTube ve Meet gibi popüler Google araçlarına erişim sağlayabilecekti.

Google ise resmi bir ortaklık yoluyla daha fazla uygulamasını Quest platformuna getirmeye yardımcı olabileceğini önerdi. Ancak Meta yöneticileri bu teklifi geri çevirdi ve Google ile derin bir ortaklığa gitmemeye karar verdi.

Meta, Google uygulamalarının Quest’e gelmesine açık olsa da, Quest Store ekosistemi üzerindeki kontrolü elinde tutmayı hedefliyor. Bu kapsamda Quest gözlüğünü Google’ın Android platformuna bağımlı hale getirmek istemiyor.

Meta daha önce mobil alandaki rekabeti Apple ve Google’a (iOS ve Android) kaptırdığını düşünüyordu. Meta’nın Quest’i Android Açık Kaynak Projesi (AOSP) ile geliştirdiğini, ancak tamamen kendi yazılımına sahip olduğunu belirtelim. Bu kapsamda artırılmış gerçeklik dünyasında da öncü olmak istiyor.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Worldef

Reklam

FLORYA

Anket

Ofisgo1111
Ofisgo2222

E-Bülten Aboneliği