Telefon
WhatsApp
Apple, Avrupa Birliği’ne direniyor!
HP Victus 16-D1047NT

Avrupa Birliği tarafından yürürlüğe konulan Dijital Pazarlama Düzenlemesi, başta Apple olmak üzere birçok teknoloji devinin başını ağrıtmaya devam ediyor. Firmalar için birçok yeni zorunluluk getiren bu düzenlemelerin etrafından dolanmak için lobicilik faaliyetlerine de giriştiği söylenen Apple, özellikle iPhone’u diğer mağaza platformlarına açmayı zorunlu tutan maddeden oldukça rahatsız olmuş durumda. Şirketin en büyük gelir kalemlerinden biri olan App Store’un satışlarındaki olası bir düşüş, Apple için felaket anlamına gelebilir. İşte tüm detaylar…

Apple, Avrupa Birliği karşısında ne yapacak?

Apple iPhone cihazları daha önce hiç üçüncü parti uygulama mağazalarına açmak zorunda kalmamıştı. Dolayısıyla bu sürecin nasıl işleyeceği de büyük merak konusu oldu. AB vatandaşlarını koruduğunu iddia eden birliğin verdiği bu kararla kullanıcı güvenliğini tehlikeye attığını söyleyen Apple yönetimi, 17 yıldır iOS platformunda zaten hiçbir güvenlik açığının yaşanmadığını savunuyor. Fakat yeni nesil koruma tedbirlerini de devreye alacaklarını belirten yönetim, kullanıcı deneyimini her şeyin üzerinde tuttuklarının bir kez daha altını çizdi.

apple-avrupa-birliği-1
Apple, yeni Avrupa Birliği kararları karşısında ne yapacak?

Dijital Pazarlama Düzenlemesi’nin iPhone kullanan AB vatandaşları ile diğer ülke vatandaşları arasında bir eşitsizlik de doğuracağını belirten Apple, bu eşitsizliği ortadan kaldırabilmek için ellerinden geleni yapacaklarını temin etti. Alınan bu karardan dolayı yeni bir defans hattı oluşturması gereken şirketi, oldukça zor günler bekliyor diyebiliriz. App Store mağazasında aldığı büyük komisyon sayesinde akıl almaz kazançlar sağlayan Apple’ın sıradaki hamlesi merakla bekleniyor.

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Worldef

Reklam

FLORYA

Anket

Ofisgo1111
Ofisgo2222

E-Bülten Aboneliği